Egg Nog #4

Punch / Party Drink

  • Alcoholic
  • Glass
    Punch bowl
  • Ingredients
    Measure
    Ingredient
    1/4 cup
    2 cups
    1/2 cup
    1/2 cup
    1/4 tsp
    1/4 cup
    Ground
  • Instructions
    In a small mixer bowl beat egg yolks till blended. Gradually add 1/4 cup sugar, beating at high speed till thick and lemon colored. Stir in milk, stir in rum, bourbon, vanilla, and salt. Chill thoroughly. Whip cream. Wash beaters well. In a large mixer bowl beat egg whites till soft peaks form. Gradually add remaining 1/4 cup sugar, beating to stiff peaks. Fold yolk mixture and whipped cream into egg whites. Serve immediately. Sprinkle nutmeg over each serving. Serve in a punch bowl or another big bowl. NOTE: For a nonalcoholic eggnog, prepare Eggnog as above, except omit the bourbon and rum and increase the milk to 3 cups.
    In einer kleinen Rührschüssel das Eigelb verrühren. Nach und nach 1/4 Tasse Zucker hinzufügen und mit hoher Geschwindigkeit schlagen, bis er dick und zitronengelb ist. Milch unterrühren, Rum, Bourbon, Vanille und Salz unterrühren. Gründlich abkühlen lassen. Sahne schlagen. Schlägel gut waschen. In einer großen Mixerschüssel Eiweiß zu weichen Spitzen schlagen. Nach und nach den restlichen Zucker aus der 1/4 Tasse hinzufügen und zu steifen Spitzen schlagen. Eigelbmischung und Schlagsahne zu Eiweiß vermengen. Sofort servieren. Muskatnuss über jede Portion streuen. In einer Bowle oder einer anderen großen Schüssel servieren. HINWEIS: Für einen alkoholfreien Eierlikör bereiten Sie den Eierlikör wie oben beschrieben zu, Bourbon und Rum weglassen und die Milch auf 3 Tassen erhöhen.
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© 2021 Andreas Lautenschlager. All rights reserved. Thanks to TheCocktailDB for providing the data.

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