Scottish Highland Liqueur

Homemade Liqueur

  • Alcoholic
  • Glass
    Collins Glass
  • Ingredients
    Measure
    Ingredient
    1 1/2 cup mild
    2 tsp dried and chopped
    1/4 tsp crushed
    2 2 inch strips
  • Instructions
    Combine all ingreds in aging container. Cover tightly and shake gently several times during the first 24 hrs. After 24 hrs, remove the lemon zest. Cover again and let stand in a cool, dark place for 2 weeks, shaking gently every other day. Strain through a wire sieve to remove the angelica root and fennel. Return to aging container, cover and let stand undisturbed in a cool dark place for 6 months. Siphon or pour clear liqueur into a sterile bottle. The cloudy dregs may be saved for cooking.
    Alle Zutaten in einem Alterungsbehälter zusammenfügen. In den ersten 24 Stunden fest abdecken und mehrmals leicht schütteln. Nach 24 Stunden die Zitronenschale entfernen. Nochmals zugedeckt an einem kühlen, dunklen Ort für 2 Wochen stehen lassen und jeden zweiten Tag sanft schütteln. Durch ein Drahtsieb sieben, um die Angelikawurzel und den Fenchel zu entfernen. In den Alterungsbehälter zurückgegeben, abdecken und 6 Monate ungestört an einem kühlen, dunklen Ort stehen lassen. Siphonierten oder klaren Likör in eine sterile Flasche gießen. Die Trübstoffe können zum Kochen aufbewahrt werden.
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© 2021 Andreas Lautenschlager. All rights reserved. Thanks to TheCocktailDB for providing the data.

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