Thai Coffee

Coffee / Tea

  • Alcoholic
  • Glass
    Highball glass
  • Ingredients
    Measure
    Ingredient
    6 tblsp ground
    1/4 tsp
    4-5 whole green
  • Instructions
    Place the coffee and spices in the filter cone of your coffee maker. Brew coffee as usual, let it cool. In a tall glass, dissolve 1 or 2 teaspoons of sugar in an ounce of the coffee (it's easier to dissolve than if you put it right over ice). Add 5-6 ice cubes and pour coffee to within about 1 inch of the top of the glass. Rest a spoon on top of the coffee and slowly pour whipping cream into the spoon. This will make the cream float on top of the coffee rather than dispersing into it right away.
    Geben Sie den Kaffee und die Gewürze in den Filterkegel Ihrer Kaffeemaschine. Kaffee wie gewohnt zubereiten, abkühlen lassen. In einem hohen Glas 1 oder 2 Teelöffel Zucker in 2 Esslöffel Kaffee auflösen (es ist einfacher zu lösen, als wenn man ihn direkt auf Eis legt). Füge 5-6 Eiswürfel hinzu und gieße Kaffee 2-3cm von der Oberseite des Glases auf. Einen Löffel auf den Kaffee legen und langsam Schlagsahne in den Löffel geben. Dadurch wird die Creme auf dem Kaffee schweben, anstatt sich sofort darin zu verteilen.